College Heerde betreurt vertrek wethouder Van der Stege

logo-heerde_kleinvrijdag 01 april 2016 07:07

Op donderdag 31 maart heeft wethouder Herman van der Stege aan het college zijn ontslag meegedeeld als wethouder van de gemeente Heerde. Zijn fysieke gesteldheid vormt in toenemende mate een hindernis om als wethouder te kunnen blijven functioneren op de manier zoals de wethouder dat voor ogen had.

Het college betreurt dit besluit maar heeft veel waardering voor de manier waarop wethouder Van der Stege zijn ambt inhoud heeft gegeven. Met grote inzet, deskundigheid en bevlogenheid heeft hij de afgelopen zes jaar een belangrijke rol gespeeld in het verbeteren van de leefbaarheid in onze gemeente. Bijvoorbeeld de herinrichting van Wapenveld, de gebiedsontwikkeling hoogwatergeul, het ondernemersoverleg, de afvalverwerking en de ontwikkeling van het Apeldoornskanaal.

 

Het college beraadt zich op de tijdelijke herverdeling van de taken van de wethouder, die per direct stopt. Het is aan de fractie van de ChristenUnie-SGP om een nieuwe kandidaat-wethouder voor te dragen. Het college zal de inbreng van Herman van der Stege zeker gaan missen. 

« Terug