Eline Moerman-Vreugdenhil, kandidaat nummer 5, stelt zich voor

Eline Moermanwoensdag 14 maart 2018 14:23

Eline Moerman-Vreugdenhil, kandidaat nummer 5, stelt zich voor.

Ik wil mij via de gemeenteraad inzetten voor de mensen in de gemeente Heerde. Ik heb een brede kennis vanuit o.a. de studie Algemene cultuurwetenschappen. En als Remedial Teacher ben ik betrokken bij het onderwijs en heb ik oog voor individuen.

Nieuw en toch sterk geworteld

Dat ik nog maar kort hier woon (sinds zomer 2016), heeft ook zijn voordelen: ik kan naar onze gemeente kijken 'als toerist', en ik kijk met een frisse blik naar de sterke en zwakke kanten van hoe de gemeenschap hier functioneert, omdat ik ook weet hoe het op andere plekken is.

Tegelijk voel ik mij sterk met deze gemeente verbonden: via het verleden - mijn oma komt uit Vorchten en ligt begraven op Engelmanskamp -, maar ook door waar ik woon (aan het dorpsplein in Heerde, ik maak dus 'vanzelf' allerlei evenementen mee) en door de contacten die ik heb via school (wij hebben twee kinderen) en kerk.

Uitdagingen

Ik zie veel goede dingen gebeuren in Heerde. Tegelijk zijn er (landelijke) ontwikkelingen die ook voor onze gemeente een uitdaging opleveren. Ik noem er een paar:

  • de vergrijzing en tegelijk decentralisatie en veranderingen in de zorg
  • de klimaatdoelstellingen die we ook in onze groen-ogende omgeving niet 'zomaar even' kunnen halen
  • De woningmarkt die voor een aantal groepen echt problematisch is

Deze onderwerpen hebben veel impact op het gewone leven. Ze kunnen het gevoel van het 'goede leven' (waar Citta Slow voor staat), op spanning zetten in het concrete leven van de inwoners van Heerde.

Die uitdagingen zijn tegelijk ook kansen. Want we hebben nu de kans om goede keuzes te maken, zodat Heerde ook in de toekomst een mooie plek is om te wonen.

Dienstbaar

Politiek is één radertje in het grote geheel van mensen dat we 'samen-leving' noemen. De politiek heeft andere organisaties en verenigingen nodig om effectief de samenleving te kunnen steunen. 'De politiek' moet volgens mij dienstbaar zijn aan die samen-leving. Een bescheiden plek dus.

Ik ben ervan overtuigd dat wat wij mensen beslissen, veel impact heeft en eeuwigheidswaarde kan hebben, als we het doen vanuit het besef dat we afhankelijk zijn van God. Uiteindelijk is Hij de bron van wijsheid. In zijn dienst wil ik dienstbaar zijn aan Heerde.

« Terug