ChristenUnie-SGP: zuinig zijn op de schepping!

Henrik Selliesdonderdag 13 maart 2014 20:40

“Als ChristenUnie-SGP geloven wij dat de mens zorgvuldig om moet gaan met de schepping. Het Bijbels rentmeesterschap geeft richting aan ons beleid. Bijvoorbeeld als het gaat om ruimtelijke ordening en milieu.” Dat stelt Hendrik Sellies, de nummer 3 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie-SGP.

“Als ChristenUnie-SGP geloven wij dat de mens zorgvuldig om moet gaan met de schepping. Het Bijbels rentmeesterschap geeft richting aan ons beleid. Bijvoorbeeld als het gaat om ruimtelijke ordening en milieu.” Dat stelt Hendrik Sellies. Als nummer 3 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie-SGP neemt hij de plaats in van vertrekkend raadslid Jaap Nitrauw. “We vinden het belangrijk dat de gemeente doorgaat met het verstrekken van startersleningen. Als steuntje in de rug van jongeren en starters op de woningmarkt in onze gemeente. Dat betekent dus ook dat er voldoende starterswoningen gebouwd moeten worden. Maar ook moet er genoeg geschikte woonruimte zijn voor mensen met een handicap en voor ouderen. Zeker ook nu het landelijk beleid erop gericht is om deze doelgroepen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Als een bestaande woning aangepast moet worden om langer zelfstandig wonen mogelijk te maken, zal de gemeente, binnen de regels, ruimhartig moeten omgaan met het verstrekken van een vergunning.

Wij staan voor voldoende kleinschalige nieuwbouwprojecten in Heerde, Wapenveld, Veessen, Vorchten en Hoorn. Waar mogelijk op inbreidingslocaties. Met woningen waar vraag naar is.

We stimuleren duurzaam bouwen. Denk aan toepassing van zonne-energie, goede isolatie, gebruik van duurzame bouwmaterialen en efficiënt omgaan met de beschikbare ruimte.

Wij vinden het belangrijk dat er met voortvarendheid wordt doorgewerkt aan de dorpsplannen voor Wapenveld en Heerde. Tevens willen wij uitvoering geven aan een goede gemeenschapsvoorziening in het nieuwe uitnodigende centrum van Wapenveld.”

Sellies wijst erop dat behoud en het aantrekken van werkgelegenheid, juist ook in deze tijd, van essentieel belang is. “Het bedrijfsleven is gebaat bij een ondernemende gemeente die positief en constructief met de ondernemers meedenkt. Voor de middenstand in de dorpen is een goede bereikbaarheid een basisvoorwaarde: voldoende parkeergelegenheid voor auto's en fietsen, goede trottoirs en niet te veel doorgaand verkeer door de specifieke winkelstraten.

Ook het stimuleren van recreatie en toerisme kan werkgelegenheid opleveren. Maar niet elke vorm van recreatie en toerisme is hier passend en gewenst. De ene toerist komt hier voor de rust en de andere wil vertier. Hier ligt een spanningsveld. Uitbreiding van toerisme zal dan ook heel zorgvuldig moeten gebeuren. Met respect voor de schepping, met respect voor het karakter van onze gemeente en met behoud van de zondag als rustdag.”

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP: zuinig zijn op de schepping!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.