ChristenUnie-SGP wil jongeren voor Heerde behouden

cusgpjantuinman14-12-1013donderdag 13 maart 2014 20:44

“De drie hoofdthema's van de ChristenUnie-SGP, Samen leven, Samen wonen, Samen werken, slaan op alle inwoners van onze gemeente, dus ook op de jeugd”, stelt gemeenteraadslid Jan Tuinman. “Voor een plattelandsgemeente als Heerde, met een aantal kleine kernen, is het van essentieel belang dat de jeugd hier kan opgroeien en goede toekomstperspectieven heeft.

“De drie hoofdthema's van de ChristenUnie-SGP, Samen leven, Samen wonen, Samen werken, slaan op alle inwoners van onze gemeente, dus ook op de jeugd”, stelt gemeenteraadslid Jan Tuinman. “Voor een plattelandsgemeente als Heerde, met een aantal kleine kernen, is het van essentieel belang dat de jeugd hier kan opgroeien en goede toekomstperspectieven heeft. Het komt helaas nog steeds voor dat jongeren wegtrekken uit de gemeente omdat ze bijvoorbeeld geen geschikte baan in de directe omgeving kunnen vinden. Of ze blijven hangen in de omgeving waar werd gestudeerd. Ook zijn in het verleden jonge mensen naar een wijk als Stadshagen in Zwolle verhuisd omdat een geschikte woning in onze gemeente niet te vinden was. Dat proces moeten we zien te kantelen. Willen we de gemeente Heerde leefbaar houden, dan moet we de jongeren motiveren om hier te blijven wonen. Aspecten als veiligheid en leefbaarheid zijn belangrijke voorwaarden voor een bloeiende samenleving” stelt Jan Tuinman. “We denken hierbij aan een samenleving met veilige buurten, waarin de jeugd ruimte heeft om te spelen en waarin jongeren op een veilige manier naar school kunnen gaan. Een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt.

Maar de gemeente is niet de eerst verantwoordelijke voor het wel en wee van de jeugd, dat zijn allereerst de ouders” benadrukt de nummer twee op de kandidatenlijst. “Vanuit hun opvoedingsrol hebben ouders de bijvoorbeeld de plicht om hun kinderen te waarschuwen voor de nadelige gevolgen van drugs- en drankgebruik.”

Hij wijst erop dat vanaf 1 januari 2015 de gemeenten, op basis van de nieuwe Jeugdwet, verantwoordelijk zijn voor alle jeugdhulp en de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen. “Hierdoor komen we als gemeente dichter te staan bij de gezinnen die hulp nodig hebben. Met vroegtijdige signalering van problemen kan dan erger worden voorkomen” is de mening van Jan Tuinman. “Als ChristenUnie-SGP vinden we dat de jeugdzorg in de gemeente Heerde een verantwoordelijkheid is van alle relevante betrokken partijen. Samenwerking is een belangrijke voorwaarde om te zorgen dat niemand in de gemeente Heerde straks tussen wal en schip raakt.

Overigens zijn we blij dat het met verreweg het grootste deel van de jeugd in onze gemeente gewoon goed gaat. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Als ChristenUnie-SGP staan we open voor de inbreng en ideeën van de jeugd” besluit Jan Tuinman.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP wil jongeren voor Heerde behouden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.